25 April, 2022

Özge Öner ansluter sig till HFI!

Vi är mycket glada att välkomna Özge Öner till HFI! Özge är docent i fastighets- och spatial ekonomi och verksam vid Sydney Sussex College vid University of Cambridge.

Özges forskning är inriktad på migration, arbetskraftsrörlighet, segregationens mikrogeografi och etniska enklaver, detaljhandels- och servicegeografi, urbana bekvämligheter och entreprenörskapsgeografi och politisk geografi. Özge har bland annat tilldelats Wallanders postdoktorala stipendium 2015, Young Investigator Award 2018 i Italien och 2019 Young Researcher Award av Entreprenörskapsforum. Utöver sitt engagemang i akademin skriver Özge krönikor på Svenska Dagbladet.

 

“Özge har bred expertis i att undersöka detaljhandeln och tjänstesektorn ur flera perspektiv, inklusive ekonomi, ekonomisk geografi och stadsplanering och regional planering. Med sina kunskaper, erfarenheter, färdigheter och kreativitet kommer hon att bidra till att utöka vårt instituts kapacitet att använda forskning för att skapa ny kunskap om de mest aktuella problemen i dagens samhälle och omsätta denna kunskap i praktiken”, säger Oana Mihaescu, forskningschef vid Institutionen för detaljhandelsekonomi.

Dela denna artikeln: